Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Voľby by vyhral Smer pred SaS, SNS a OĽaNO

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Baumann

Prieskum realizovala na prelome apríla a mája agentúra MEDIAN.SK.

Bratislava 12. júna (Teraz.sk) - Ak by sa voľby konali na prelome apríla a mája, ich víťazom by sa stala strana Smer-SD s podporou 28,5 percenta respondentov pred SaS s podporou 14,5 percenta a SNS, ktorú by volilo 11,5 percenta respondentov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý agentúra MEDIAN.SK realizovala od 17. apríla do 14. mája na reprezentatívnej vzorke 1078 respondentov.

Na štvrtom mieste skončila OĽaNO-NOVA, ktorú by volilo 10,0 percenta respondentov, nasledovaná stranou Kolteba ĽS-NS s podporou 7,5 percenta, hnutím Sme rodina Borisa Kollára, Mostom – Híd a KDH, ktoré by volilo zhodne po 6,5 percenta respondentov. Tesne pod hranicou zvoliteľnosti ostala Strana maďarskej komunity (4,5) a za ňou Sieť (2,0 percenta). Inú stranu alebo hnutie by volili dve percentá respondentov.

Účasť v hypotetických voľbách do Národnej Rady SR v súčasnosti avizuje 53 % respondentov. Vysokú ochotu ísť voliť deklarujú ľudia starší ako 55 rokov (61 %), ľudia s vysokoškolským vzdelaním (64 %) a ľudia z obcí do 1 000 obyvateľov (64 %).