Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska zablahoželal Čiernej Hore k vstupu do NATO

Prezident SR Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovenská hlava štátu sa zároveň teší, že vzťahy medzi našimi štátmi sú veľmi dobré.

Bratislava 5. júna (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska blahoželá k vstupu Čiernej Hory do NATO. Uvádza to v telegrame čiernohorskému prezidentovi Filipovi Vujanovićovi, ktorý zaslal dnes.

"Vážený pán prezident, v mene svojom, ako aj v mene občanov Slovenskej republiky, Vám úprimne blahoželám k vstupu Čiernej Hory do Severoatlantickej aliancie. Členstvo v NATO je historickým míľnikom pre bezpečnosť Vašej krajiny, jej občanov a tiež pre celý región. Je zároveň ocenením tvrdej a poctivej práce, ktorú ste odviedli. Vaše úspechy v euroatlantickej integrácii sú dôkazom, ako odhodlanie, pevná vôľa a predovšetkým zdieľanie spoločných hodnôt vedú k zvyšovaniu bezpečnosti a prosperity. Čierna Hora je pozitívnym príkladom pre krajiny regiónu, ktoré sa vydali na cestu reforiem a euroatlantickej integrácie," napísal Kiska.

Slovenská hlava štátu sa zároveň teší, že vzťahy medzi našimi štátmi sú veľmi dobré. "Verím, že ich budeme ďalej úspešne a všestranne rozvíjať. Chcem Vás tiež ubezpečiť, že Slovensko bude pokračovať v podpore Vašej krajiny na ceste do Európskej únie. Želám Čiernej Hore a všetkým jej občanom stabilitu, prosperitu a veľa úspechov v ďalšom rozvoji," dodal Kiska.