Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Premiér chce SNS uistiť, že v ňom má spojenca a nie nepriateľa

Na archívnej snímke premiér Peter Pellegrini. Foto: TASR/AP

Predseda vlády SR Peter Pellegrini považuje súčasnú koalíciu za jedinú záruku stability pre Slovensko.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) chce na štvrtkovom stretnutí so SNS uistiť národniarov, že je ich spojenec a nie nepriateľ. Povedal to pred rokovaním parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií v reakcii na rozhodnutie predsedníctva SNS.

Národniari si chcú s Pellegrinim vysvetliť otázky, ktoré vznikajú pri vládnutí. Hoci pred mesiacom vyslovili premiérovi a vláde dôveru, dnes tvrdia, že Pellegrini je pre nich z hľadiska postojov neznámy. Hovorili o tom na tlačovej konferencii. Predseda vlády by uvítal, keby partneri neriešili nedorozumenia cez médiá, ale za rokovacím stolom.

Predseda vlády si nemyslí, že šéf SNS Andrej Danko má s ním problém. "Pravdepodobne ma chce viac spoznať," podotkol Pellegrini, podľa ktorého si nedorozumenia vysvetlia. "Tragédiu by som z toho nerobil," uviedol. Zároveň deklaroval, že vytvorí podmienky na to, aby nominanti SNS mohli napĺňať svoje priority.

Premiér verí, že po vydiskutovaní si nedorozumení bude môcť on a celá vláda ďalej pracovať. "Rád by som už pracoval a nie len každý deň reagoval na konšpirácie," doplnil. Zároveň sa ospravedlnil Dankovi, že ho vopred neinformoval o odchode policajného prezidenta Tibora Gašpara. Tvrdí, že v ten deň bol veľký zhon a chcel konať len v prospech koalície. O nominácii na ministra vnútra budú hovoriť na koaličnej rade.

Premiér P. Pellegrini sa stretne s predsedom SNS A. Dankom



Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) sa stretne s predsedom SNS Andrejom Dankom, aby diskutovali o aktuálnych politických otázkach. Uvádza sa to v písomnom stanovisku predsedu vlády, ktoré sprostredkoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády.



„Predseda vlády SR Peter Pellegrini považuje súčasnú koalíciu za jedinú záruku stability pre Slovensko,“ píše sa v stanovisku. Premiér tiež deklaroval, že jeho „zásadnou prioritou je napĺňanie programového vyhlásenia vlády a vytváranie podmienok pre prácu ministrov všetkých troch koaličných strán tak, aby ich rezorty úspešne napredovali“.

Predsedníctvo SNS chce vo štvrtok popoludní hovoriť s premiérom Petrom Pellegrinim a vyjasniť si svoje postoje k otázkam, ktoré prináša vládnutie. Po jeho zasadnutí to v stredu oznámil predseda SNS Andrej Danko, ktorý sa podľa jeho slov nechce dozvedať o odchodoch ministrov či vysokých funkcionárov z médií. Danko tiež požiadal Pellegriniho o preloženie pravidelného stredajšieho zasadnutia vlády na piatok (20.4.).