Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pre výstavbu D4 a R7 pribudnú od pondelka dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Od pondelka sa začína čiastočná uzávera diaľničného zjazdu diaľnice D1 v smere Petržalka – Bratislava centrum z dôvodu realizácie preložky horúcovodu.

Bratislava 11. januára (TASR) – Vodiči v Bratislave a jej blízkom okolí musia od pondelka (14. 1.) počítať s dopravnými obmedzeniami pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. TASR na to upozornil koncesionár projektu výstavby nultého obchvatu Bratislavy, spoločnosť Zero Bypass Limited, spolu so zhotoviteľom D4R7 Construction.

Od pondelka sa začína čiastočná uzávera diaľničného zjazdu diaľnice D1 v smere Petržalka – Bratislava centrum z dôvodu realizácie preložky horúcovodu. "Zároveň bude uzavretý jeden jazdný pruh na nájazde na Bajkalskej ulici na kruhový objazd (križovatka Prievoz) v smere od Podunajských Biskupíc," spresnil stavebník.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spresnila, že dôjde k čiastočnej uzávere zjazdovej vetvy diaľnice D1 v úseku zhruba 5,5 - 5,8 km v smere Prístavný most - Bajkalská ulica. Obmedzenie má potrvať do konca januára. "Trasa obchádzky nie je potrebná. Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu," uviedla NDS.

Od pondelka bude taktiež realizovaná čiastočná uzávera diaľnice D4 v križovatke Jarovce v smere z Rakúska. Čiastočnú uzáveru si podľa stavebníka vyžiadala výstavba nového diaľničného mosta v tomto úseku.