Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Pošta vydala známku s motívom portrétov Chryzostoma Korca a J. Tomka

Na archívnej snímke zľava kardinál Jozef Tomko a Svätý Otec František sa zdravia počas stretnutia s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Poštová známka má rozmery 44,4 krát 30,5 milimetra vrátane perforácie, vyšla vo forme upraveného tlačového listu so šiestimi známkami.

Bratislava 12. januára (TASR) - Slovenská pošta vydala v piatok poštovú známku "Osobnosti: Ján Chryzostom Korec a Jozef Tomko" so špecifickým symbolom T2 100 gramov. Označenie zodpovedá cene, ktorá sa zhoduje s výškou poštovej sadzby za list 2. triedy do hmotnosti 100 gramov vo vnútroštátnom styku. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Jana Lukáčová.

"Motívom poštovej známky sú portréty Chryzostoma Korca a Tomka," uviedla Lukáčová. Poštová známka má rozmery 44,4 krát 30,5 milimetra vrátane perforácie, vyšla vo forme upraveného tlačového listu so šiestimi známkami.

Súčasne s poštovou známkou vydala Slovenská pošta obálku prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC s dátumom 12. januára 2024 a domicilom mesta Nitra. "Motívom prítlače FDC obálky je 'Božské srdce Ježišove' so siluetou Baziliky sv. Petra v Ríme, spojenej s nitrianskou Katedrálou sv. Emeráma. Motívom FDC pečiatky je barla ako symbol biskupskej hodnosti," ozrejmila hovorkyňa.

Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, FDC a FDC pečiatky, ako aj líniovej rozkresby známky a rytiny FDC je Rudolf Cigánik.