Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Príbeh samostatného Slovenska je úspešný, zhodujú sa poslanci

Andrej Danko, archívne foto Foto: FB

Podľa predsedu SNS Andreja Danka sa treba prestať traumatizovať tým, kto bol dobrý, či Vladimír Mečiar, Iveta Radičová alebo Robert Fico, ale treba posúdiť, kde sa krajina nachádza.

Bratislava 15. marca (TASR) - Príbeh samostatného Slovenska je podľa poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu (Smer-SD) napoly úspešný. Myslí si, že spoločnosť je modernejšia a slobodnejšia, chyby však vidí v privatizáciách z minulosti či zapojení sa SR do vojny v Iraku. Naopak, za úspech považuje vstup Slovenska do Európskej únie. "Som pyšný na to, že Slovensko je samostatný demokratický štát," vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii V politike televízie TA3.

Podpredseda KDH Peter Belinský hodnotí príbeh Slovenska aj samostatnosti ako úspešný. Posun k lepšiemu deklaroval na banáne, ktorý bol v minulosti podpultovým tovarom a dnes ho možno nájsť aj v poslednej obci na východe krajiny. "Slovensko sa posunulo zásadne vpred," skonštatoval s tým, že samozrejme nemôžeme byť so všetkým spokojní. Za problém považuje to, že sa drobní podnikatelia cítia ako triedni nepriatelia.

Aj poslanec a šéf SKOK-u Juraj Miškov súhlasí, že Slovensko zažilo na svojej doterajšej ceste úspechy, ale aj temné obdobia. Kým vstup do EÚ považuje za plus, obdobie Mečiarových vlád označil za obdobie veľkého temna. Ako najväčší problém súčasnosti vníma to, že politika a politické strany sa odtrhli od ľudí.

Podľa predsedu SNS Andreja Danka sa treba prestať traumatizovať tým, kto bol dobrý, či Vladimír Mečiar, Iveta Radičová alebo Robert Fico, ale treba posúdiť, kde sa krajina nachádza. Pripomenul, že to bola SNS, ktorá ako prvá snívala sen o Slovenskej republike. "Je tu obrovské sklamanie občanov z toho, čo vie štát poskytovať v dennodennej potrebe," poznamenal. Za výzvu preto označil zabránenie oligarchom, aby získali vplyv nad štátom.