Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Politické strany sa predstavujú: SKOK!

Tlačová konferencia Juraja Miškova (na snímke uprostred) a strany SKOK!. Foto: TASR/Michal Svitok

V parlamentných voľbách sa bude strana uchádzať o priazeň voličov s číslom 18.

Bratislava 27. februára (TASR) - Parlamentné voľby v Slovenskej republike sa uskutočnia v sobotu 5. marca. Kandidovať bude 23 politických subjektov.

Mimoparlamentná strana Slovenská občianska koalícia (SKOK!) kandiduje pod číslom 18.

TASR prináša jej profil.

Založenie strany SKOK! v decembri 2014 inicioval a jej súčasným predsedom je nezaradený poslanec Národnej rady SR a bývalý minister hospodárstva (2010–2012) Juraj Miškov, ktorý pôvodne pôsobil v strane Sloboda a Solidarita (2009-2013) a hnutí NOVA (2013-2014). Slovenská občianska koalícia so sídlom v Bratislave sa v Registri politických strán a politických hnutí zaregistrovala 5. marca 2015.

SKOK! vyzbieral pre svoj vznik 11.996 podpisov. Najviac ich podľa Miškova získal v Košiciach, kde sa 28. marca 2015 konal ustanovujúci snem strany, na ktorom si za predsedu zvolili Juraja Miškova.

Ešte pred oficiálnou registráciou strana SKOK! vystúpila proti referendu Aliancie za rodinu, predstavila návrh odluky cirkví aj politických strán od štátu. Ďalej predstavila verejno-občianske partnerstvá ako formu financovania veľkých verejných projektov a ekonomicko-sociálnu reformu pod názvom "Eurovratka". Strana je presvedčená, že by dokázali zvýšiť príjmy slovenských rodín o 20 až o 50 eur mesačne.

Slovenská občianska koalícia je stredová, reformná, občiansko-liberálna strana, ktorá združuje občiansky aktívnych členov komunít a odborníkov, ktorí chcú zo Slovenska prosperujúcu a dobre spravovanú krajinu. Jej základnými hodnotami sú sloboda, tolerancia, ľudská dôstojnosť, solidarita a rovnosť pred zákonom. Cieľom Slovenskej občianskej koalície je urobiť zo Slovenska prosperujúcu a dobre spravovanú krajinu, v ktorej občania silní v právach, slobodní v rozhodovaní a rovní si v povinnostiach nájdu svoje šťastie.