Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDELI STE ICH? Polícia pátra po nezvestných dievčatách aj zlodejovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Žiline

Dve maloleté dievčatá odišli bez povolenia z detského domova v Hlohovci.

Hlohovec/Galanta 21. júna (TASR) – Polícia žiada občanov o pomoc pri pátraní po nezvestných dievčatách, ktoré bez povolenia odišli v nedeľu (6.5.) z Detského domova Compass v Hlohovci. Obe nezvestné boli umiestnené do domova na základe rozhodnutia súdu. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

Ide o 17-ročnú Katarínu Hladkú zo Skalice (na snímke), ktorá je 165 centimetrov vysoká, štíhlej postavy, má dlhé hnedé vlasy a zeleno–hnedé oči.
Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Ide o 17-ročnú Katarínu Hladkú zo Skalice, ktorá je 165 centimetrov vysoká, štíhlej postavy, má dlhé hnedé vlasy a zeleno–hnedé oči a 13-ročnú Sabinu Herákovú, ktorá je 155 centimetrov vysoká, plnoštíhlej postavy, má tmavohnedé vlasy po plecia. "Polícia vykonala viaceré previerky k pobytu a pohybu nezvestných dievčat, no doposiaľ sa ich nepodarilo polícii vypátrať," uviedla hovorkyňa PZ KR v Trnave.

Ide o 13-ročnú Sabinu Herákovú (na snímke), ktorá je 155 centimetrov vysoká, plnoštíhlej postavy, má tmavohnedé vlasy po plecia.
Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Polícia sa zároveň obracia na občanov aj so žiadosťou o pomoc pri stotožnení muža. Minulý týždeň v stredu (13.6.) približne o 10.45 h sa mal dopustiť krádeže v predajni na Ulici Esterházyovcov v meste Galanta. "Pri pokuse o zadržanie pracovníkom SBS poškodil pri úteku posuvné presklené dvere a v predajni zahodil čierny batoh. Polícia v ňom našla igelitové vrecko s tlakovým uzáverom s obsahom bielej neznámej látky," poznamenala Linkešová.

Polícia sa zároveň obracia na občanov aj so žiadosťou o pomoc pri stotožnení muža. Minulý týždeň v stredu (13.6.) približne o 10.45 h sa mal dopustiť krádeže v predajni na Ulici Esterházyovcov v meste Galanta.
Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Ide o muža vo veku približne 35 až 40 rokov, štíhlej postavy s výškou asi 180 centimetrov. Má hnedé oči a čierne krátky vlasy, tvár má pokrytú strniskom. Na pravej ruke má viditeľné tetovanie v oblasti predlaktia. Na sebe mal oblečené krátke tričko s nápisom Vintage Cruse, dlhé biele rifle a čierny ruksak.

"Ak ste hľadané osoby spoznali a poznáte miesto ich súčasného pobytu, akékoľvek informácie môžete zavolať na policajnú linku číslo 158," doplnila hovorkyňa.