Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Podľa polície Kosík nebol prepustený z väzenia v Mali. On to popiera

Na snímke bývalý elitný policajt a príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľuboš Kosík, ktorého polícia zadržala v africkom štáte Mali. Košík sa mal podľa výsledkov vyšetrovania podieľať na zavlečení Michala Kováča ml. do Rakúska v roku 1995. Foto: TASR - MV SR

Samotný Kosík sa mal pre Plus 7 dní vyjadriť, že v žiadnom väzení nie je.

Bratislava 19. novembra (Teraz.sk) - Ľuboš Kosík nebol prepustený z malijského väzenia. Uvádza to slovenská polícia na sociálnej sieti.

"Počas práve prebiehajúceho Valného zhromaždenia Interpolu v Dubaji potvrdili najvyšší predstavitelia malijskej polície prezidentovi Policajného zboru Milanovi Lučanskému, že Ľuboš Kosík nebol prepustený z malijského väzenia," informuje polícia.



Po tom, ako polícia zverejnila informáciu, že Kosík sa vo väzení stále nachádza sa týždenníku Plus 7 dní ozval Kosík, ktorý tvrdí, že v žiadnom väzení nie je. "To je nonsens! Som voľný od minulotýždňového utorka a mám aj prepúšťaciu správu,“ povedal pre týždenník s tým, že "aktuálne čaká na papiera povoľujúce mu pobyt v Mali."

Minulý týždeň médiá informovali, že bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľuboša Kosíka pustili v utorok (13.11.) z väzenia v Mali. Denníku Sme to mal potvrdiť samotný Kosík.

Kosík bol vo väzení dva roky po tom, čo na neho vydali medzinárodný zatykač pre falšovanie zmeniek v hodnote 2,4 milióna eur.

Kosík dlhodobo tvrdí, že je ochotný svedčiť o únose syna prezidenta Michala Kováča aj o ďalších kauzách bývalých príslušníkov SIS.

Kosík bol právoplatne pôvodne odsúdený na 14 rokov odňatia slobody a na peňažný trest vo výške 100.000 eur. Keďže ho nezaplatil, tak ho Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) v tento pondelok (12. 11.) odsúdil na ďalšie štyri roky. Verdikt nie je ešte právoplatný a bude o ňom, keďže sa odvolal obhajca Kosíka, rozhodovať napokon Najvyšší súd SR.