Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Polícia apeluje na občanov, aby si chránili svoje osobné veci

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Polícia vyzýva občanov k vyššej obozretnosti v súvislosti s piatkovým prípadom krádeže v jednej z predajní na Jantárovej ulici v Bratislave.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Polícia apeluje na občanov, aby si chránili svoje osobné veci, doklady a peniaze. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

"Doklady a peňaženku si nenechávajte na miestach, odkiaľ je ich možné ľahko vytiahnuť - v zadnom vrecku nohavíc, vo vrecku kabáta, na vrchu kabelky alebo z nákupnej tašky. Kabelku majte poruke, zásadne ju noste uzatvorenú. Tašky a kabelky nikam neodkladajte a nikdy ich nenechávajte bez dozoru," uviedla polícia s tým, že ľudská nepozornosť dáva zlodejom a podvodníkom príležitosť.

Polícia vyzýva občanov k vyššej obozretnosti v súvislosti s piatkovým prípadom krádeže v jednej z predajní na Jantárovej ulici v Bratislave. Podľa slov polície, 61-ročný muž v čase po 11.00 h využil nepozornosť 65–ročnej ženy a kým vyberala tovar z regálov vytiahol jej peňaženku z tašky. Tú mala voľne prevesenú na nákupnom košíku. Pri pokuse opustiť predajňu ho zamestnanci SBS zadržali a zavolali policajnú hliadku.

"Peňaženka s celým jej obsahom a finančnou hotovosťou vo výške 400 eur bola na mieste odovzdaná do rúk poškodenej," uviedla hovorkyňa s tým, že obvinenému počas krízovej situácie na Slovensku hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.