Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia pripravila preventívnu akciu zameranú na predchádzanie násiliu

Ilustračné foto Foto: TASR

Záujemcovia majú možnosť získať rady o tom, ako sa nestať obeťou násilia, ako sa v prípade násilia správať, dostupné budú aj informácie pre obete násilných trestných činov.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Bez násilia každý deň je motto preventívnej akcie polície, ktorá sa uskutoční v piatok 19. apríla. Takmer 50 policajných preventistov a ďalších odborníkov pripravilo pre verejnosť viaceré preventívne aktivity na desiatkach miest na celom Slovensku.

Záujemcovia majú možnosť získať rady o tom, ako sa nestať obeťou násilia, ako sa v prípade násilia správať, dostupné budú aj informácie pre obete násilných trestných činov. "Bez násilia by mal byť každý deň v roku. Neustále sa však stretávame s jeho rôznymi podobami. Dochádza k nemu predovšetkým na miestach, kde na to majú páchatelia príležitosť. Útoky mávajú fyzický, psychický aj sexuálny charakter. Ide o prípady lúpežných prepadnutí, znásilnení a rôznych foriem ublíženia na zdraví," uviedol Michal Slivka z Prezídia Policajného zboru.

V minulom roku polícia zaznamenala v SR 974 lúpeží, 88 znásilnení a 2183 prípadov ublíženia na zdraví. Zaevidovala aj 284 prípadov týrania blízkej a zverenej osoby.