Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Podľa KDH má ĽSNS spľasnúť ako bublina

Milan Uhrík Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa šéfa kresťanských demokratov A. Hlinu, parlamentná strana ĽSNS nasľubovala veľa a neurobila nič.

Banská Bystrica 12. augusta (TASR) – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) je marketingová bublina a je na čase, aby spľasla. Povedal to na piatkovom brífingu v Banskej Bystrici predseda KDH Alojz Hlina. Na objekte banskobystrického obchodného domu v centre mesta umiestnilo hnutie bilbord s nápisom: ĽSNS je rok a pol v parlamente, nedokázali tam nič. Podpredseda ĽSNS a poslanec NR SR Milan Uhrík pre TASR reagoval, že zo strany vedenia KDH je to už naozaj zúfalý mediálny krok.

"Jediný, kto tu už spľasol, je pán Hlina a KDH, ktoré poslali voliči v minulých parlamentných voľbách mimo parlament. Ak Pán Boh dá, tak tam aj navždy zostanú," komentoval Uhrík.

Podľa šéfa kresťanských demokratov Hlinu, ĽSNS nasľubovala veľa a neurobila nič. "Rómov nevyriešili, buldozér ani nenaštartovali. Cesty v Banskobystrickom kraji neopravili. Poškodzujú cirkev, využívajú falošného biskupa. Robia veci, ktoré by sa nemali a klamú. Jediné, čo dokázal Kotleba, je, že na župe zamestnal svoju rodinu," tvrdí mimoparlamentné KDH. "Kresťanskí demokrati bojovali proti komunistickej totalite. Cítia obrovský záväzok bojovať aj proti fašistickej totalite," uzavrel Hlina.

"Ak je tu niekto extrémista, tak je to KDH, ktoré bolo proti vzniku samostatného Slovenska. A keď vznikol, tak viac ako 20 rokov v NR SR usilovne pracovali na tom, aby ho zrazili na kolená," zdôraznil vo svojej reakcii pre TASR Uhrík.

"V obvineniach voči nám používajú spojenia ako "neurobili nič" alebo "jediné, čo urobili" a už len používanie týchto spojení ich usvedčuje zo zjednodušujúceho klamstva, pretože to tak nie je. Každý, kto trochu sleduje našu prácu, vie, že sme toho urobili veľa, či už v Banskobystrickom kraji, v NR SR alebo na ulici," konštatoval Uhrík.