Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Pod dohľadom polície je aj osobitná volebná komisia pre voľbu poštou

Na snímke hlasovacie lístky pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktoré im budú odoslané poštou, sú v miestnosti na Mestskom úrade. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Zvýšený počet hliadok zabezpečuje ochranu života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku aj počas volieb a po ich ukončení.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Na pokojný priebeh predčasných parlamentných volieb dohliada približne 6500 príslušníkov Policajného zboru. Pod drobnohľadom polície je aj osobitná volebná komisia pre voľbou poštou, ktorá sústreďuje hlasovacie lístky doručené zo zahraničia. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Hliadky Policajného zboru sa nachádzajú v blízkosti volebných miestností, kde v prípade potreby poskytujú súčinnosť volebnej komisii,"
doplnili z policajného prezídia. Zvýšený počet hliadok zabezpečuje ochranu života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku aj počas volieb a po ich ukončení.

"Pod bezpečným dohľadom a drobnohľadom polície je okrem okrskových, okresných volebných miestností a Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán aj osobitná volebná komisia pre voľbou poštou, ktorá sústreďuje hlasovacie lístky doručené zo zahraničia,"
podotkli s tým, že na koordináciu a bezpečnostnú situáciu počas dňa dohliada aj viceprezident Policajného zboru.

Doplnili, že akékoľvek informácie smerujúce k možnému narušeniu priebehu volieb do parlamentu treba bezodkladne oznámiť na linke 158.

O priazeň voličov sa uchádza 25 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h. Po ich uzatvorení sa začnú spočítavať hlasy. Priebežné neoficiálne výsledky bude možné sledovať na weboch www.volbysr.sk aj na webe www.teraz.sk. Oficiálne výsledky budú známe až po tom, ako ich odobrí štátna volebná komisia.