Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Pellegrini vníma vystúpenie prezidentky ako prejav politického názoru

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) prichádzajú do pléna Národnej rady SR 18. januára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Z. Čaputová vyhlásila, že nesprávne alebo dôkladne nepripravené nastavenie novely Trestného zákona by mohlo spôsobiť nepredvídateľné celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv poškodených osôb.

Bratislava 18. januára (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) vníma vystúpenie prezidentky Zuzany Čaputovej v pléne NR SR ako prejav jej politického názoru.

"Predseda parlamentu bude naďalej rokovať s generálnym prokurátorom, ministrom spravodlivosti a ďalšími odborníkmi, aby výsledkom bola čo najlepšia možná podoba novely trestných kódexov," uviedol v reakcii, ktorú TASR zaslal odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Čaputová vyhlásila, že nesprávne alebo dôkladne nepripravené nastavenie novely Trestného zákona by mohlo spôsobiť nepredvídateľné celospoločenské škody a nezvratné zásahy do práv poškodených osôb. Označila za bezprecedentné, aby sa závažné zmeny trestného práva diali bez riadneho legislatívneho procesu. Upozornila, že predložená novela je jednou z najvýznamnejších zmien v doterajšej trestnej politike a zásadne mení prístup k majetkovej a hospodárskej kriminalite.