Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Musíme sa pripraviť aj na scenár brexitu bez dohody

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini počas vyhlásenia pri príležitosti výročia vzniku Slovenskej republiky. Foto: TASR

Premiér to napísal to na sociálnej sieti po tom, čo drvivá väčšina poslancov Dolnej snemovne britského parlamentu vyslovila v utorok (15.1.) nesúhlas s dohodou.

Bratislava 16. januára (TASR) - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) prijal výsledok hlasovania britského parlamentu o Dohode o odchode Británie z Európskej únie (EÚ) s poľutovaním. Treba sa podľa neho pripraviť aj na scenár vystúpenia Británie z EÚ bez dohody.

Napísal to na sociálnej sieti po tom, čo drvivá väčšina poslancov Dolnej snemovne britského parlamentu vyslovila v utorok (15.1.) nesúhlas s dohodou, ktorú s Bruselom dosiahla vláda premiérky Theresy Mayovej. Za dohodu hlasovalo len 202 poslancov, 432 bolo proti.



"Musíme počkať na ďalšie kroky britskej vlády. Slovensko je pripravené do 29. marca 2019 hľadať riešenia, ktoré zaistia čo najmenšie negatívne dopady brexitu, najmä pre občanov a podnikateľov. Zároveň sa musíme pripraviť aj na scenár vystúpenia Británie z EÚ bez dohody," uviedol Pellegrini.