Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Pacienti a zamestnanci UNB, NÚSCH a NOÚ môžu voliť priamo v nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erik Mader

Podmienkou je mať trvalý pobyt v okrsku, v ktorom sa nachádza nemocnica, alebo hlasovací preukaz.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Zamestnanci aj pacienti Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) a Národného onkologického ústavu (NOÚ) budú môcť aj v druhom kole prezidentských volieb odovzdať hlas priamo v nemocnici. Pre TASR to potvrdili hovorkyne zariadení. Podmienkou je mať trvalý pobyt v okrsku, v ktorom sa nachádza nemocnica, alebo hlasovací preukaz.

"Aj v druhom kole prezidentských volieb majú hospitalizovaní pacienti a pracujúci zamestnanci možnosť opäť hlasovať v NÚSCH, ak budú mať vybavený hlasovací preukaz," ozrejmila hovorkyňa ústavu Soňa Valášiková. NÚSCH aktuálne zisťuje záujem o hlasovanie.

Rovnako môžu pacienti a zamestnanci voliť aj v UNB. "Pacienti a zamestnanci UNB budú môcť vo vyhradenom čase voliť priamo do prenosnej volebnej urny. V tejto chvíli evidujeme desiatky žiadostí," priblížila hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Záujem o voľby priamo v nemocnici v týchto dňoch preveruje aj NOÚ. "Priamo v Národnom onkologickom ústave môžu voliť pacienti a službukonajúci zamestnanci s trvalým pobytom vo volebnom okrsku č. 24 mestskej časti Bratislava-Nové Mesto, ako aj voliči (službukonajúci zamestnanci alebo pacienti) s trvalým pobytom v iných volebných okrskoch s vydaným hlasovacím/voličským preukazom," ozrejmila hovorkyňa ústavu Patrícia Kubicová.

Druhé kolo volieb prezidenta bude v sobotu (6. 4.). Prezidenta si voliči vyberajú na funkčné obdobie piatich rokov.