Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

P. Kresák: Avizovaná demisia R. Fica je veľký úspech, sme spokojní

Peter Kresák Foto: TASR - Pavel Neubauer

Fico oznámil, že je pripravený odstúpiť z funkcie. Demisiu je pripravený podať demisiu už vo štvrtok (15.3.) a aj predstaví svojho nástupcu.

Bratislava 14. marca (TASR) - Stalo sa to, v čo nikto nedúfal, sme spokojní. Pre TASR to uviedol poslanec koaličného Mostu-Híd Peter Kresák v reakcii na slová premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý pripustil svoju demisiu za určitých podmienok.

Prečítajte si:


Kresák uznáva, že uznesenie republikovej rady Mostu-Híd hovorilo buď o predčasných voľbách alebo o odchode z koalície. "Toto uznesenie bolo jednoznačné, ale človek musí počítať s nejakým vývojom. Republiková rada zmocnila predsedu Bélu Bugára a predsedníctvo Mostu-Híd, aby na zásadné zmeny reagovali. A stalo sa to, v čo nikto nedúfal. Toto je zásadná zmena. Je to dokonca viac, ako hovoril prezident Andrej Kiska, keď spomínal rekonštrukciu vlády," povedal Kresák s tým, že avizované odstúpenie Fica je veľký úspech.

Týmto scenárom sa podľa jeho slov zaoberalo nielen stranícke predsedníctvo, ale aj poslanecký klub Mostu-Híd. "Bolo to odobrené jednomyseľne. Je to cesta, ktorá má viesť k upokojeniu situácie," dodal.

Fico oznámil, že je pripravený odstúpiť z funkcie. Demisiu je pripravený podať demisiu už vo štvrtok (15.3.) a aj predstaví svojho nástupcu. Po rokovaní s prezidentom SR Andrejom Kiskom, ktoré už absolvoval, má však tri podmienky. Hlava štátu bude rešpektovať, že nového premiéra nominuje Smer-SD, že bude rešpektovať koaličnú zmluvu troch strán a výsledky parlamentných volieb, podľa ktorých má súčasná koalícia efektívnu väčšinu.