Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 18. september (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Poslanci NRSR posúdia návrh na nižšiu DPH na potraviny
Bratislava

Poslanci Národnej rady budú hovoriť a rozhodovať o nižšej dani z pridanej hodnoty na potraviny. Doteraz bola nižšia 10-percentná sadzba pre niektoré tovary. SNS navrhuje zoznam produktov rozšíriť. Na stole je aj zmena viacerých zákonov vrátane zákona o športe. Koalícia chce nimi zriadiť Fond na podporu športu. Do zákona sa má tiež dostať nový názov Slovenského olympijského a športového výboru a napríklad aj vzdelávanie v oblasti boja proti dopingu.



Vláda SR poskytne okresu Košice-okolie príspevok 1 milión eur
Čaňa

Vládny kabinet pokračuje vo výjazdových rokovaniach v regiónoch Slovenska. Včera zasadal v Giraltovciach v okrese Svidník, dnes sa ministri zídu v obci Čaňa pri Košiciach. Zhodnotia realizáciu akčného plánu rozvoja okresu Košice-okolie a poskytnú mu príspevok vo výške milión eur. Najviac financií, a to zhodne po 50 tisíc, by mali získať tri samosprávy. Obce Baška a Turňa nad Bodvou a mesto Medzev – najmä na rekonštrukčné a dokončovacie práce. Zo sumy uvoľnenej vládou by malo získať podporu 67 projektov.


Slabozrakých a nevidiacich možno podporiť v zbierke Biela Pastelka
Bratislava

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska vyhlasuje už 18-ty ročník verejnej zbierky Biela pastelka. Financie majú pomôcť slabozrakým a nevidiacim ku kvalitnejšiemu životu a samotná zbierka k zvýšeniu povedomia o takto postihnutých ľuďoch. Vlani sa do zbierky zapojili dobrovoľníci v 300 slovenských mestách. Tento rok vyjdú do ulíc 20-eho septembra tisíce dobrovoľníkov v bielych tričkách s logom bielej pastelky a príspevky budú zbierať do zapečatených bielo-modrých papierových pokladničiek. Viac o programe zbierky sa dozvieme v priebehu dňa.

Volejbalisti SR sa na ME pokúsia zabodovať proti favoritom z Nemecka
Antverpy

Pred slovenskými volejbalovými reprezentantmi je dnes na európskom šampionáte predposledný zápas v skupine. Popoludní nastúpia proti favorizovanému Nemecku. Slováci včera prehrali s Belgickom hladko 0:3. Tréner Andrej Kravárik bol sklamaný, mrzel ho najmä prehratý prvý set. Postup do osemfinále je však stále otvorený. Nemci nezačali ME dobre a vo dvoch zápasoch proti Srbom a Belgičanom prehrali. Potom zdolali hladko Rakúsko. Účinkovanie slovenských volejbalistov sledujú aj dnes vyslaní reportéri TASR.

Prvé kolo LM ponúkne aj šláger medzi PSG a Realom Madrid
Bratislava

Prestížna európska futbalová Liga majstrov má dnes na programe ďalšie zápasy prvého kola skupinovej fázy. Zrejme najočakávanejším zápasom bude súboj medi parížskym Saint-Germain a madridským Realom. Rozsiahla maródka trápi oba kluby. Parížania nemôžu počítať s Neymarom, Mbappem, Cavanim či Draxlerom. Za Real Madrid nenastúpia Marcelo, Modrič, Isco a Ramos. Potenciál zaujať má aj súboj medzi ďalším madridským klubom Atleticom a Juventusom Turín.

O aktuálnom dianí Vás budeme počas dňa informovať v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher