Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Odborári žiadajú politické subjekty o diskusiu v oblasti školstva

Na snímke predseda školských odborárov Pavel Ondek. Foto: TASR - Martin Baumann

Otvorená diskusia o volebných programoch školstva by mala klásť dôraz na zamestnanosť, platy, sociálne postavenie zamestnancov a ochranu práce.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Odborový zväz školstva žiada v liste politické subjekty o stretnutie zamerané na diskusiu o volebných programoch v oblasti školstva. List poslal predsedom politických strán a hnutí, ktoré sa podľa aktuálnych prieskumov môžu dostať do Národnej rady (NR) SR po nadchádzajúcich parlamentných voľbách. TASR o tom informoval predseda školských odborárov Pavel Ondek.

Otvorená diskusia o volebných programoch školstva by mala klásť dôraz na zamestnanosť, platy, sociálne postavenie zamestnancov a ochranu práce. "Politické strany a hnutia budú v prípade úspechu v parlamentných voľbách môcť prostredníctvom svojich poslancov či členov vlády zásadne ovplyvňovať rozvoj výchovy, vzdelávania a vedy na Slovensku, a tým aj budúcnosť celej spoločnosti," priblížili.

Ako uviedli odborári, je pre nich dôležité nadviazať komunikáciu s ich potenciálnymi sociálnymi partnermi už pred voľbami. Rovnako chcú, aby sprostredkovali členom odborárov a tiež verejnosti víziu v oblasti školstva.