Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Ocenenie dobrovoľníkov Srdce na dlani udelili v deviatich kategóriách

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (v červených šatách uprostred vľavo) počas prijatia laureátov ocenenia Srdce na dlani v Bratislave 13. marca 2024. Foto: TASR- Dano Veselský

V kategórii Dobrovoľník/Dobrovoľníčka pomáhajúci na Slovensku sa stala laureátkou Barbora Bali Janíček, dobrovoľníkom roka pomáhajúcim v zahraničí Martin Pekarčík.

Bratislava 14. marca (TASR) - Národná hodnotiaca komisia v projekte Srdce na dlani rozhodla o laureátoch ocenenia pre dobrovoľníkov v deviatich kategóriách. Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií, ktorá je gestorom projektu, odovzdala ceny v stredu (13. 3.) v bratislavskom Primaciálnom paláci.

"Ocenenia boli udelené tak, aby bolo pokryté široké spektrum dobrovoľníckych príležitostí na Slovensku a rovnako aj dobrovoľníctvo Slovákov v zahraničí," uviedla riaditeľka platformy Dominika Hradiská.

V kategórii Dobrovoľník/Dobrovoľníčka pomáhajúci na Slovensku sa stala laureátkou Barbora Bali Janíček, dobrovoľníkom roka pomáhajúcim v zahraničí Martin Pekarčík. V kategórii Dobrovoľník/Dobrovoľníčka pomáhajúci v zahraničí v rámci oficiálnej rozvojovej pomoci SR pod značkou SlovakAid dostala ocenenie Martina Hlisnikovská, v kategórii Koordinátor/koordinátorka dobrovoľníkov Silvia Krišáková.

Dobrovoľníckou skupinou sa stali Dominiky pre Kukulíka, za dobrovoľnícky projekt bol zvolený Klop-klop, v rámci podpory dobrovoľníctva ocenili spoločnosť LB Slovakia Plastics. Ocenenie za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc udelili Ľudmile Fedorovej, ocenenie za dobrovoľníctvo s celospoločenským prínosom získala Dobrovoľná civilná ochrana.

Národné oceňovanie zorganizovala Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií a uskutočnilo sa pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej a primátora Bratislavy Matúša Valla.