Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Obvineným novinárom Arpádom S. sa okrem polície zaoberá aj prokuratúra

Facebook. Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s komentármi, ktoré novinár napísal na svojom facebookovom profile.

Bratislava 13. februára (TASR) - Prípadom obvineného novinára Arpáda S. sa okrem polície zaoberá už aj Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdila pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Ako prvý o tom informoval portál Omediach.com.

Dozor v predmetnej trestnej veci vykonáva prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. "Prokurátor ÚŠP si od vyšetrovateľa Policajného zboru SR vyžiadal príslušný spisový materiál za účelom preskúmania. Po jeho preskúmaní rozhodne prokurátor ÚŠP o ďalšom zákonnom postupe," povedala Predajňová.

Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s komentármi, ktoré napísal na svojom facebookovom profile novinár Arpád S., uviedol ďalej portál.

Trestné stíhanie pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia začala NAKA - Národná protiteroristická jednotka expozitúra Západ – Nitra na základe podnetu podporovateľa kotlebovcov Radovana H.

"Nakoľko nestotožnený páchateľ na portáli Facebook s profilom „Arpad S. "sprístupňoval svojim priateľom, ako aj iným osobám dva písomné nenávistné komentáre, ktorými hanobil rasu bielej pleti, a to konkrétne. NAKA má problém s komentármi: „Aby bolo jasné, že biela spodina sa môže cítiť v bezpečí", „Alebo to bude ministerstvo konečného riešenia rómskej otázky?" „Nie som rasista, ale vážne nemôžem vystáť bielu spodinu." píše sa v upovedomení z polície, ktoré zverejnil Radovan H.