Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Mikulášovi Dzurindovi vo Washingtone udelili Medailu cti

Mikuláš Dzurinda vystúpil v prestížnom Woodrow Wilson Center vo Washingtone s výročnou prednáškou. Po vystúpení si M. Duzrinda (vpravo) prevzal Medailu cti (Medal of Honor) z rúk zakladajúceho predsedu FOS a prvého veľvyslanca USA na Slovensku Teda Russella (vľavo) a súčasného predsedu FOS Joe-a Senka. Washington, 16. novembra 2018. Foto: TASR - Pavol Demeš

Medal of Honor - teda Medailu cti prebral Mikuláš Dzurinda z rúk zakladajúceho predsedu FOS a prvého veľvyslanca USA na Slovensku Teda Russella a súčasného predsedu FOS Joe-a Senka.

Washington/Bratislava 17. novembra (Teraz.sk) - Bývalý premiér Slovenskej republiky Mikuláš Dzurinda vystúpil v prestížnom Woodrow Wilson Center vo Washingtone s výročnou prednáškou. Po vystúpení si prevzal Medailu cti (Medal of Honor) z rúk zakladajúceho predsedu Friends of Slovakia (Priatelia Slovenska) FOS a prvého veľvyslanca USA na Slovensku Teda Russella a súčasného predsedu FOS Joea Senka.

Dzurinda sa na začiatku poďakoval predstaviteľom Friends of Slovakia za pozvanie vystúpiť s prednáškou o ceste Slovenska k slobode. Prednášal o Slovensku, ale aj v československom kontexte, a to pri príležitosti osláv 25. výročia vzniku Slovenskej republiky, ale aj pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky.

Príhovor Mikuláša Dzurindu si môžete prečítať TU.


Na snímke Mikuláš Dzurinda vystúpil v prestížnom Woodrow Wilson Center vo Washingtone s výročnou prednáškou.
Foto: TASR - Pavol Demeš


T. Russel (vľavo) a J. Senko (vpravo) odovzdávajú M.Dzurindovi Medal of Honor (Medailu cti) Friends of Slovankia (Priatelia Slovenska).
Foto: TASR - Pavol Demeš


Auditórium v americkom Woodrow Wilson Center sleduje preberanie ceny pre M. Dzurindu
Foto: TASR - Pavol Demeš


T. Dine (vľavo), prezident American Friends of the Czech Republic oceňuje M. Dzurindu (vpravo).
Foto: TASR - Pavol Demeš