Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Rezort školstva môže dostať štátneho tajomníka pre šport

Na archívnej snímke ministerka školstva SR Martina Lubyová. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Predkladatelia to odôvodnili tým, že oblasť športu si vyžaduje v strednodobom horizonte zvýšenú pozornosť. V súčasnosti má rezort školstva dvoch štátnych tajomníkov.

Bratislava 16. októbra (TASR) – V rezorte školstva bude môcť pribudnúť post tretieho štátneho tajomníka. Venovať by sa mal oblasti športu. Vyplýva to z pozmeňovacieho návrhu k novele zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy. Plénum právnu normu, ako aj pozmeňovací návrh schválilo v utorok.

So súhlasom vlády tak môže na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR pôsobiť aj tretí štátny tajomník určený len na plnenie úloh v oblasti športu. Predkladatelia to odôvodnili tým, že oblasť športu si vyžaduje v strednodobom horizonte zvýšenú pozornosť. V súčasnosti má rezort školstva dvoch štátnych tajomníkov.

Novela zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy posilňuje právomoci podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu. Vicepremiér Richard Raši (Smer-SD) dostane na starosť aj oblasť regionálneho rozvoja. Zmena má zjednodušiť podporu regiónov. Koordináciu prípravy regionálnych politík má dostať Raši aj preto, že má na starosti opatrenia Agendy 2030.