Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Koalícia zamietla, aby P. Kažimír referoval o výbere DPH

Na archívnej snímke minister financií SR Peter Kažimír Foto: TASR - Martin Baumann

Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) nemusí doniesť do parlamentu zoznam ľudí, ktorí si v rokoch 2012 až 2016 uplatnili vratky DPH vyššie ako 500. 000 eur.

Bratislava 13. júna (TASR) - Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) nemusí doniesť do parlamentu zoznam ľudí, ktorí si v rokoch 2012 až 2016 uplatnili vratky DPH vyššie ako 500.000 eur. Plénum NR SR dnes totiž nepodporilo návrh opozičného poslanca Milana Krajniaka (Sme rodina), ktorý to žiadal.

Krajniak zároveň neuspel s návrhom predložiť zoznam dlžníkov na DPH nad 500.000 eur v rokoch 2012 až 2016. "V tomto štáte sa ročne na DPH stratí viac ako 2,2 miliardy eur. Tridsať percent DPH sa v tomto štáte neodvedie. Chcem vedieť prečo a kto za to môže?" odkázal Krajniak.

Poslanec Branislav Gröhling (SaS) sa zase dožadoval informácie od ministra školstva Petra Plavčana (nominant SNS) o stave reformného dokumentu Učiace sa Slovensko. "Pred rokom minister školstva vyhlásil, že chystá najväčšiu reformu za 25 rokov a po roku stále nevieme, kedy sa začne realizovať," odkázal Gröhling. Ani jeho návrh neprešiel.

Neuspel ani Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA), ktorý si chcel od šéfa RTVS Václava Miku vypočuť správu o činnosti telerozhlasu a plénum neodobrilo ani návrh Jána Marosza (OĽaNO-NOVA), ktorý sa dožadoval zverejnenia zmlúv o výkupe pozemkov pod cestami D4 a R7.