Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

V onkologickom ústave zadržala polícia podozrivého z korupcie

Otvorenie zrekonštruovanej Kliniky chirurgickej onkológie Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) a Národného onkologického ústavu (NOÚ) 2. júla 2013 v Bratislave. Foto: TASR

Podľa medializovaných informácií by zadržaným mal byť Tomáš Š. Podľa vyjadrenia hovorkyne ústavu Viktórie Vasilenkovej si dnes čerpá dovolenku.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Polícia v utorok (27. 9.) zadržala v priestoroch Národného onkologického ústavu (NOÚ) jednu osobu. Podozrieva ju z korupcie. Pre TASR to uviedol Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

"Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru dňa 27. 9. 2016 v priestoroch Národného onkologického ústavu zadržal jednu osobu, ktorá je dôvodne podozrivá zo spáchania korupčného trestného činu," uviedol Wäldl.

Podľa polície vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie k vykonávaným a plánovaným úkonom, pretože by mohlo dôjsť k porušeniu alebo ohrozeniu záujmov uvedených v Trestnom poriadku.

Podľa medializovaných informácií by zadržaným mal byť Tomáš Š. Podľa vyjadrenia hovorkyne NOÚ Viktórie Vasilenkovej si dnes čerpá dovolenku.

"Zastupovanie je počas jeho neprítomnosti zabezpečené štandardným spôsobom, zdravotná starostlivosť bude pacientom poskytovaná v plnom rozsahu, bez akýchkoľvek obmedzení," uviedla Vasilenková.

NOÚ podľa nej doteraz nedostal žiadne oficiálne informácie od orgánov činných v trestnom konaní, k prípadu sa preto zatiaľ nebude vyjadrovať.

Riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský pre TREND potvrdil, že v utorok (27. 9.) v dopoludňajších hodinách zadržali námestníka riaditeľa pre stratégiu, rozvoj, výskum a vzdelávanie priamo v jeho ambulancii v priestoroch ústavu.

Ako uviedol, presné dôvody mu nie sú známe, no nemalo by to súvisieť s krádežou onkoliekov z minulého roka.