Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Nominácie na Úradnícky čin roka 2023 možno posielať do 3. marca

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vybrané nominácie organizátori zdokumentujú pre porotu, ktorá na slávnostnom podujatí v júni zverejní laureátov ocenenia.

Bratislava 19. februára (TASR) - Nominácie na ocenenie Úradnícky čin roka 2023 môže verejnosť posielať do 3. marca. TASR o tom informovala riaditeľka Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) Veronika Jursová Prachárová.

"Ide už o piaty ročník ocenenia. Kvalitní a profesionálni úradníci pomáhajú zabezpečiť chod nášho štátu. Mali by sme ich podporiť," uviedla Jursová Prachárová s tým, že po minulé roky dostali stovky nominácií.

Posielať možno tipy na inšpiratívne iniciatívy úradníkov či úradníckych tímov, ktoré posúvajú Slovensko dopredu. Vybrané nominácie organizátori zdokumentujú pre porotu, ktorá na slávnostnom podujatí v júni zverejní laureátov ocenenia.

"Poctivých a kvalitných profesionálov Slovensko potrebuje ako soľ. Takých, ktorým záleží na tom, aby sa aj vďaka nim a ich proaktívnemu prístupu zlepšili služby štátu voči občanom," poukázala Barbora Belovická z organizačného tímu Klubu úradníkov dobrej vôle. Ako pripomenul porotca zo ZOMOS Vladimír Špánik, výnimočných úradníkov treba vyhľadávať a oceniť, aby sa stali príkladom pre ostatných.

Podujatie organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.