Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Nominácie na Cenu Dionýza Ilkoviča je možné podávať do konca júna

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

O ocenenie sa môže uchádzať pedagóg aj nepedagogický dobrovoľník, ktorý sa podieľa na rozvoji mimoškolskej činnosti pre žiakov základných a stredných škôl.

Bratislava 20. marca (TASR) - Nadácia Dionýza Ilkoviča vyhlásila ôsmy ročník Ceny Dionýza Ilkoviča. Udeľuje ju pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom, ktorí sa aktívne podieľajú na rozvoji talentu a zručností žiakov v prírodných vedách. Nominácie na Cenu Dionýza Ilkoviča je možné podávať od stredy do konca júna. TASR o tom informovali z nadácie.

"Študentov, ktorí majú záujem o štúdium prírodovedných a technických odborov, je čoraz menej. Vzťah k týmto predmetom je potrebné kultivovať už odmalička a centrálnu rolu v celom procese hrajú učitelia," uviedol predseda poroty Ceny Dionýza Ilkoviča a prezident Turnaja mladých fyzikov Martin Plesch. Poukázal na to, že vďaka neúnavnej práci učiteľov môžu v SR rásť nové talenty. Rovnako aj vznikať komunita, ktorá bude podľa jeho slov "podhubím" pre zrod technologických startupov či vedeckých inštitútov.

O ocenenie sa môže uchádzať pedagóg aj nepedagogický dobrovoľník, ktorý sa podieľa na rozvoji mimoškolskej činnosti pre žiakov základných a stredných škôl v predmetoch matematika, fyzika, chémia, biológia a informatika. Osobnosti je možné nominovať cez online formulár na stránke nadácie. Vyhodnotenie sa uskutoční v novembri tohto roka.