Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Návštevníci osláv SNP môžu využiť aj mimoriadnu policajnú infolinku

Centrálne oslavy výročia Slovenského národného povstania v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici, archívna snímka. Foto: TASR Dušan Hein

Polícia bude riadiť a usmerňovať premávku na hlavných príjazdových cestách a bude dohliadať na verejný poriadok priamo v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 21. augusta (TASR) – Na oslavách 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP), ktoré sa uskutočnia 29. augusta v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici, polícia očakáva tisícky návštevníkov. Všetkých upozorňuje na to, aby si nebrali so sebou žiadne ostré a kovové predmety či zbrane. Pri vstupných bránach budú totiž kontroly a môže sa stať, že im nebude umožnený vstup do sektorov, kde sa konajú oslavy. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

"V čase príprav a počas celého konania sa osláv budú stovky policajtov dohliadať na pokojný priebeh zabezpečovaním ochrany verejného poriadku, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, taktiež počas slávnostnej vojenskej prehliadky," pripomenula Kováčiková.

Polícia bude riadiť a usmerňovať premávku na hlavných príjazdových cestách a bude dohliadať na verejný poriadok priamo v meste.

"Obraciame sa na všetkých občanov, aby rešpektovali pokyny polície a prispeli tak k hladkému a bezproblémovému priebehu osláv tohto významného podujatia," dodala hovorkyňa.

Polícia tiež upozorňuje na to, že občania by mali byť ostražití a mali by si dávať pozor na svoje osobné veci. V zaparkovaných autách by nemali nechávať žiadne cennosti a vždy sa treba presvedčiť, či je vozidlo riadne uzamknuté a okná sú zavreté. Rodičia by nemali pustiť svoje ratolesti z dohľadu ani na chvíľu, pretože v dave ľudí sa môžu veľmi ľahko stratiť.

"Akékoľvek informácie o možnom narušení osláv je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na známe telefónne číslo 158. Taktiež v prípade ohrozenia života, zdravia a majetku je nutné kontaktovať linky tiesňového volania – 112, 158, 155, 150. V prípadoch súvisiacich s oslavami SNP môžu návštevníci využiť služby infolinky, ktorej cieľom je odľahčiť štátne tiesňové linky. Jej číslo je 0800 242 000. Po skončení sa osláv bude zrušená," konštatovala Kováčiková.