Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Na tohtoročnom Agrokomplexe môžu návštevníci navštíviť retrokino

Spolu so subvýstavami poskytuje priestor pre vyše 450 vystavujúcich firiem zo Slovenska i zo zahraničia, informovala hovorkyňa výstaviska Alexandra Hečková.

Nitra 17. júna (TASR) – Tohtoročná medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex sa uskutoční na nitrianskom výstavisku od 23. do 26. augusta. Spolu so subvýstavami poskytuje priestor pre vyše 450 vystavujúcich firiem zo Slovenska i zo zahraničia, informovala hovorkyňa výstaviska Alexandra Hečková. Záštitu nad 39. ročníkom podujatia prevzalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky. Už tradične bude súčasťou Agrokomplexu Národná výstava hospodárskych zvierat. Ďalšími subvýstavami sú výstava vidieckeho cestovného ruchu a rozvoja regiónov Regióny Slovenska, medzinárodná družstevná kontraktačno-predajná výstava spotrebného tovaru COOPEXPO, Živnostenské trhy, Zdravie-krása-relax, Ezoterika od A po Z a výstava Obnoviteľné zdroje energie. Poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex patrí k najnavštevovanejším podujatiam na nitrianskom výstavisku, každoročne ju navštívi vyše 70.000 ľudí.

Cieľovou skupinou organizátorov sú výrobné i obchodné firmy poľnohospodárskeho a potravinárskeho zamerania, dodávatelia a dovozcovia poľnohospodárskych strojov a mechanizácie, záhradná technika a technológie pre rastlinnú i živočíšnu výrobu, krmovinárstvo i odborné a vedecké inštitúcie.

Pozornosť návštevníkov sa každoročne sústreďuje najmä na výstavné políčka s ukážkami modernej záhradnej architektúry, zavlažovacích technológií a pestovania rôznych druhov zeleniny. Počas Agrokomplexu sa uskutočnia celoslovenské Dožinkové slávnosti, Farmárske trhy a Jarmok ľudových remesiel. Tohtoročnou novinkou je pripravované podujatie Agrokino a Retrokino, ktoré zaujmú svojou skladbou agrofilmov a zavedú návštevníkov aj do minulosti. Zaujímavý program pripravuje Slovenské poľnohospodárske múzeum, ktoré je súčasťou nitrianskeho výstavného areálu. Predstaví sa známa Traktorparáda, senobranie či výstava modelov poľnohospodárskych strojov z minulosti. Nebudú chýbať ani preteky v kosení lúk ručnými kosami, ochutnávka tradičnej meltovej kávy a ukážky pečenia v klasickej peci. V areáli bude premávať obľúbený historický vláčik Nitrianskej poľnej železnice.