Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Neznáma žena sa dostala na pozemok domu, v ktorom býva prezidentka SR

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Bratislavský krajský policajný hovorca M. Szeiff podotkol, že po príchode polície zistili, že ženu na osobnej slobode obmedzili pracovníci Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. marca (TASR) - Polícia zadržala 25-ročnú ženu, ktorá v pondelok v noci preliezla oplotenie a pohybovala sa po pozemku rodinného domu prezidentky Zuzany Čaputovej v Pezinku. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Keďže zadržaná žena sa správala nepríčetne a javila známky požitia alkoholu, prípadne omamných a psychotropných látok, bola na miesto privolaná rýchla zdravotnícka pomoc, ktorá ženu následne previezla do jednej z nemocníc," priblížil Szeiff.

Podotkol, že po príchode polície zistili, že ženu na osobnej slobode obmedzili pracovníci Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. "Objasňovaním ďalších okolností tohto prípadu sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku," doplnil.

Neznáma žena sa dostala na pozemok domu, v ktorom býva prezidentka SR Zuzana Čaputová. Incident potvrdil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec s tým, že prezidentka a jej rodina sú v poriadku.



Rezort vnútra: Úrad pre ochranu ústavných činiteľov nepochybil pri ochrane domu prezidentky


Úrad pre ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ) a diplomatických misií rezortu vnútra nezlyhal ani nepochybil pri ochrane domu prezidentky Zuzany Čaputovej. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Môžeme potvrdiť, že túto noc došlo k spomínanému incidentu a policajti ÚOÚČ a diplomatických misií MV SR zaistili narušiteľku ihneď po preskočení plotu v areáli pred domom prezidentky. Ona ani jej dcéry neboli ohrozené ani neprišli do kontaktu s uvedenou osobou," priblížil rezort. MV sa viac k udalosti z bezpečnostných a taktických dôvodov nemôže vyjadrovať.

Zároveň poukázalo na to, že aj pre takéto incidenty je dôležité, aby mali traja najvyšší ústavní činitelia pridelené štátne rezidencie, ktoré by zabezpečovali adekvátnu úroveň ochrany.