Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Na portáli Slov-lex možno nájsť dopravné predpisy i v maďarskom jazyku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Preložením spomínaných právnych predpisov sa počet zverejnených zákonov v maďarskom jazyku na portáli Slov-lex zvýšil na 20.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Na portáli právnych predpisov Slov-lex možno nájsť ďalšie preklady do maďarského jazyka. Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny a občianske združenie Pro Civis zabezpečili preklad zákona o cestnej premávke i vyhlášky o dopravnom značení.

Splnomocnenec László Bukovszky pripomenul, že iniciatíva súvisí s možnosťou absolvovať teoretickú skúšku - elektronické testy z odbornej spôsobilosti na vedenie motorových vozidiel i v maďarskom jazyku. "Z tohto dôvodu bolo potrebné sprístupniť príslušné normy aj v menšinovom jazyku," zdôraznil Bukovszky. Preložením spomínaných právnych predpisov sa počet zverejnených zákonov v maďarskom jazyku na portáli Slov-lex zvýšil na 20.

"Našou úlohou je vo všetkých oblastiach podporovať a presadzovať menšinové jazykové práva. Veľkou výzvou je, aby dosiahnuté úspechy pri prechode na elektronickú komunikáciu štátnej správy nevymizli," upozornil vládny splnomocnenec pre národnostné menšiny.