Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na majstrovstvách sa hasiči otestujú vo vyslobodzovaní zranených z áut

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Výkon súťažného družstva bude hodnotený na základe troch kritérií, a to taktika zásahu, technika vykonania zásahu a poskytnutie prvej pomoci.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Hasiči si preveria svoje schopnosti pri vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Vo štvrtok (19. 9.) sa v Pezinku uskutoční 11. ročník majstrovstiev Slovenska vo vyslobodzovaní zranených z havarovaných áut, ktoré organizuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Cieľom súťaže je preveriť pripravenosť a vybavenie hasičských jednotiek na zvládnutie zásahov pri dopravných nehodách. Pre jednotlivé súťažné družstvá sú pripravené rôzne scenáre dopravných nehôd, o ktorých družstvá nie sú vopred informované," uvádza prezídium. Modelové situácie majú byť podľa prezídia porovnateľné s reálnymi podmienkami pri dopravných nehodách.

Výkon súťažného družstva bude hodnotený na základe troch kritérií, a to taktika zásahu, technika vykonania zásahu a poskytnutie prvej pomoci. Družstvo bude mať na vykonanie zásahu 15 minút.