Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Mŕtva právnička údajne svedčila proti Sergejovi a Alexandrovi S.

Kolesárovú napadol v nedeľu (14.4.) večer neznámy páchateľ. V pondelok početným bodným poraneniam podľahla.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Smrť právničky Ľubice Kolesárovej mohla súvisieť s aktivitami Sergeja a Alexandra S. Pre denník Sme to pripustil Ľubomír Somorovský, ktorý v minulosti s oboma mužmi podnikal.

Somorovský potvrdil, že Kolesárová v minulosti ako právnička pracovala pre firmy, ktoré mal s oboma obvinenými. Na polícii podľa neho svedčila proti nim. "Figurovala v podstate vo všetkých kauzách, ktoré sú s nimi spájané. Bola teda priamou svedkyňou," povedal pre denník Somorovský. Kolesárovú napadol v nedeľu (14.4.) večer neznámy páchateľ. V pondelok početným bodným poraneniam podľahla.

Obaja podnikatelia sú spájaní s viacerými kauzami. Naposledy ich polícia obvinila z podplácania. Za to, že mali sľúbiť úplatok vo výške 100.000 eur, im hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Prokuratúra ich chce stíhať väzobne, Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku – pracovisko Banská Bystrica, ich však do väzby nevzal. Rozhodol tak v stredu (17.4.) v neskorých nočných hodinách. Polícia oboch mužov zadržala v pondelok 15. apríla a obvinila z korupcie. Podľa hovorkyne súdu Kataríny Kudjákovej ich sudca prepustil zo zadržania, "pretože doteraz zistené skutočnosti nenasvedčujú tomu, že skutok, pre ktorý sa začalo trestné stíhanie, bol spáchaný". Prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.