Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: MOST-HÍD navrhuje na post ministra dopravy Á. Érseka

Árpád Érsek Foto: TASR

Republikové predsedníctvo strany rozhodlo aj o nových štátnych tajomníkoch. Oznámil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár po rokovaní predsedníctva.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Novým ministrom dopravy bude Árpád Érsek, ktorý je dnes štátny tajomník rezortu. Nominuje ho Most-Híd. Republikové predsedníctvo strany rozhodlo aj o nových štátnych tajomníkoch. Oznámil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár po rokovaní predsedníctva.

Za štátneho tajomníka na ministerstve obrany navrhne Róberta Ondrejcsáka, ktorý tento post zastával aj za vlády Ivety Radičovej. "Je medzinárodne uznávaný," poznamenal Bugár. Štátnym tajomníkom na pôdohospodárstve bude Gabriel Csicsai, ktorý je dnes poslancom Národnej rady SR a v minulosti bol už dvojkou v agrorezorte.

Most-Híd obsadí aj post štátneho tajomníka na ministerstve kultúry. Tu meno Bugár nepovedal. "Je to človek z odbornej oblasti, nikdy v politike nebol a potrebujeme ešte jedno stretnutie," vysvetlil Bugár s tým, že informovať bude neskôr. Miesto štátneho tajomníka na ministerstve dopravy na základe dohody obsadí SNS.

Zmeny si vyžiadal odchod pätice poslancov zo #Siete (Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Eduard Adamčík, Igor Janckulík) a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Bugárovci tak majú 15 poslancov, #Sieť len dvoch a má sa zlúčiť s niektorou z koaličných strán.

Súčasný minister dopravy Roman Brecely sa funkcie vzdá a post preberie Most-Híd spolu s ďalšími kreslami, v ktorých má #Sieť svojich nominantov. Zmení sa aj koaličná zmluva, ktorá už bude len medzi tromi stranami Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd.

ZÁZNAM: MOST-HÍD navrhuje na post ministra dopravy Á. Érseka