Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

MOST-HÍD: Smer-SD nemá vlastné systémové riešenia,len vykráda opozíciu

Foto: TASR/Martin Baumann

Vládna strana Smer-SD nemá vlastné systémové riešenia problémov na Slovensku, a to, čo robí, je len vykrádanie návrhov opozície. Myslí si to predseda opozičnej strany Most-Híd Béla Bugár.

Bratislava 19. marca (TASR) - Vládna strana Smer-SD nemá vlastné systémové riešenia problémov na Slovensku, a to, čo robí, je len vykrádanie návrhov opozície. Myslí si to predseda opozičnej strany Most-Híd Béla Bugár.

"To, čo Smer robí, nie je nič iné len vykrádanie návrhov," zdôraznil Bugár na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave. Ako príklad uviedol zákon o rente pre olympionikov. Vládni poslanci podľa neho dvakrát odmietli návrh tohto zákona, keď ho pripravila strana Most-Híd. Ale následne schválili vlastný návrh tohto zákona.

Aktuálne sa o podobnú vec pokúšajú podľa Bugára pri zákone, ktorý má zrovnoprávniť vyplácanie vdovského dôchodku. "Ten sme navrhli pred vyše rokom, vtedy ho však odmietli," dodal Bugár.

Šéf Mosta-Híd tak upozornil stranu Smer-SD, že ak nemá vlastné systémové návrhy, je tu aj programový dokument strany Most-Híd. "Odtiaľ môžu čerpať aj ďalšie návrhy," dodal.

Podľa strany Smer-SD však Bugár zjavne nemá preštudovaný vlastný návrh zákona, v ktorom navrhuje doživotnú rentu pre športovcov, pričom nerozlišuje bohatých a chudobných. "Návrh zákona zo strany Smer-SD je sociálneho charakteru a týka sa iba športovcov na dôchodku," opísala Ľubica Končalová z tlačového odboru strany Smer-SD.

Tento návrh zákona podporil podľa jej slov aj Slovenský olympijský výbor s tým, že o potrebe pomôcť športovcom hovoria oni sami už mnoho rokov. "Naše slová potvrdzuje aj to, že Árpád Érsek pri vystúpení proti nášmu návrhu zákona nemal ani jeho aktuálne znenie," dodala Končalová.