Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Most-Híd: R. Sulík a V. Remišová stratili politický kredit

Na snímke predseda strany MOST-HÍD Béla Bugár, archívne foto. Foto: TASR/Jakub Kotian

Hnutie Spolupatričnosť vníma rezignáciu Krajčího ako politické gesto na upokojenie menších koaličných strán.

Bratislava 11. marca (TASR) – Vicepremiéri Richard Sulík (SaS) a Veronika Remišová (Za ľudí) predĺžili agóniu súčasného kabinetu a stratili politický kredit. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mimoparlamentného Mosta-Híd Klára Magdeme. Strana reagovala na rezignáciu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), ktorou dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde.

Súčasťou dohody koalície na ďalšom fungovaní má byť tzv. memorandum dobrého vládnutia. "Či je vládna kríza zažehnaná, nezávisí od spoločného memoranda dobrého vládnutia, ale od ďalších krokov vlády," dodala hovorkyňa Mosta-Híd. Predpokladá, že vláda sa bude aj naďalej venovať sebe, a nie občanom. "Po tlačovej konferencii premiéra a jeho ministrov je jasné, že spoločné vyhlásenie štýl vládnutia a komunikácie Igora Matoviča (OĽANO) nezmení a neovplyvní," zdôraznila.

Hnutie Spolupatričnosť vníma rezignáciu Krajčího ako politické gesto na upokojenie menších koaličných strán. "Výmenou jedného ministra sa však všetko nevyrieši. Ľudia túžia po vážnejších a ozajstných zmenách v riadení koronakrízy. A za to je zodpovedná celá vládna koalícia," upozorňuje hovorkyňa hnutia Réka Bokor.

Hnutie síce privítalo rezignáciu ministra zdravotníctva, je však presvedčené, že na riešenie problémov je potrebné z každej strany vynakladať oveľa väčšie úsilie.

Minister zdravotníctva Krajčí oznámil svoju rezignáciu na štvrtkovej tlačovej konferencii. Podľa premiéra Matoviča by mal odstúpiť až po tom, ako sa na Slovensku naplno rozbehne očkovanie vakcínou Sputnik V. Nákup a povolenie na použitie vakcíny na Slovensku podnietili vznik koaličnej krízy.