Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Most-Híd a SNS možnej podpore poslancov ĽSNS do vedenia výborov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

To, že opozičné strany pri vyjednávaniach o zastúpení vo výboroch im miesta ponúkli, je podľa strany Most-Híd problémom opozície. SNS tiež zdôrazňuje, že obsadenie opozičných postov je na opozícii.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Poslanci Národnej rady SR za Most-Híd nepodporia zvolenie poslancov strany ĽSNS do vedenia parlamentných výborov. Oznámil to dnes predseda klubu Mosta-Híd Gábor Gál.

"Pre stranu Most-Híd je neprijateľné, aby ľudia s extrémistickými názormi viedli parlamentné výbory. To, že opozičné strany pri vyjednávaniach o zastúpení vo výboroch im tieto miesta ponúkli, je problémom opozičných strán," vysvetlil.

Most-Híd rešpektuje, že voliči zvolili ĽSNS do parlamentu, ale odmieta ich politiku. "Je v zásadnom rozpore s našimi hodnotami a postojmi. Naším cieľom bude poukazovať a upozorňovať ľudí na nebezpečenstvo, ktoré z podporovania takýchto strán a extrémizmu jednoznačne vyplýva," poznamenal Gál.

Všetky parlamentné strany, ktorým záleží na demokracii a ochrane ľudských práv, by podľa neho mali poukazovať na tieto riziká a nemali by sa približovať rétorike predstaviteľov ĽSNS.

SNS sa ešte nerozhodla

Slovenská národná strana (SNS) sa ešte nerozhodla, či podporí zvolenie poslancov strany ĽSNS do vedenia parlamentných výborov. "Bude o tom rokovať poslanecký klub SNS," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave predseda NR SR a SNS Andrej Danko.

Zopakoval, že obsadenie opozičných postov je na opozícii. Zároveň vyhlásil, že nikdy nebude podporovať strany, ktoré sa prejavujú xenofóbne a rasisticky.

Kotlebovcom nechce dávať mediálny priestor. "Strana ĽSNS je len výsledok toho, ako sa spoločnosť zbulvarizovala a ako sa politici nevedeli k sebe správať," poznamenal s tým, že do politiky chce vrátiť zdravý rozum.