Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Moderné elektromobily vás prekvapia. Toto všetko dokážu!

Foto: Kia Sales Slovakia

Elektromobily sa stávajú pravidelnou súčasťou cestnej premávky. Sú čoraz dostupnejšie a populárnejšie. Aké výhody moderné elektromobily ponúkajú?

Bratislava 28. marca (OTS) - Automobily už dávno nie sú len o jazde z bodu A do bodu B. Ide o zážitok. Funkcie, ktoré vám počas jazdy uľahčia šoférovanie a spríjemnia deň. Odbremenia vás od úkonov, akým je napríklad parkovanie a pomocou technológií spravia vašu cestu bezpečnou a pohodlnou.

Čím sú vybavené najmodernejšie elektromobily? Na to sme sa pozreli v tomto článku.

Intuitívny infotainment
Moderné rodinné autá sú vybavené informačne zábavným systémom, ktorý vám bude slúžiť už od prvej chvíle. Všetky dôležité funkcie vášho vozidla by ste mali mať poruke a všetko potrebné tak dokonale ovládať. Spoľahlivý systém nezabúda ani na starších ľudí, ktorí sa novým technológiám prispôsobujú ťažšie.

Čím vám dokáže moderný infotainment poslúžiť? Napríklad vám nájde najbližšie nabíjacie stanice v okolí pre elektromobily a hybridné autá, zobrazí informácie o vozidle, pripojí vás na internet, ukáže stav premávky a zapne navigáciu kamkoľvek. Okrem toho vám prehrá hudbu a filmy, čím získate ešte lepší zážitok z jazdy.

Čaká na vás aj chytré hlasové ovládanie, s ktorým dokážete odoslať správu, zmeniť teplotu v aute alebo nastaviť cieľ v navigácii. Nemusíte kvôli tomu pohnúť rukou či odvrátiť zrak z cesty. Predaj áut bez kvalitného infotainmentu si už ani nevieme predstaviť.

Aplikácie pre každého
Kia vám ponúka aplikáciu s názvom Kia Connect, v ktorej sa môžete prihlásiť do svojho vozidla. To vám umožní vidieť pokročilé informácie o aute a dokonca v ňom spúšťať aj niektoré funkcie - zapnúť klimatizáciu, odomknúť a zamknúť vozidlo, sledovať stav nabíjania a podobne.

Pomocou jednoducho ovládanej aplikácie dokážete spustiť a zastaviť nabíjanie len z mobilu či získať upozornenia, ktoré vám poskytnú informácie o stave kvapaliny do ostrekovačov. Takisto si v mobilnej appke môžete prezerať históriu jázd a tým získate dokonalý prehľad o tom, ako vozidlo používate či aká zdravá je jeho batéria.

Cez mobilnú aplikáciu Kia Connect môžete sledovať, kde sa vaše vozidlo nachádza, akou rýchlosťou ide a ďalšie dôležité informácie. Zabudli si kde ste svoje vozidlo zaparkovali? S appkou ho jednoducho nájdete!

Batéria prichádza na pomoc
Najnovšie elektrické autá s logom Kia myslia aj na rodinné chvíle v prírode. Napríklad s Kia Niro EV pomocou elektrickej batérie dokážete nabiť svoj elektrický bicykel, kolobežku, rozpáliť elektrický gril či nabiť laptop. Aj vo vzdialených končinách ste tak stále v kontakte so svetom.

Batéria vám umožní nepretržité nabíjanie až po dobu 5 dní. Žiadne klasické zástrčky na zapaľovače, ale pravá elektrická energia. Ideálne pre celú modernú rodinu, ktorá potrebuje mať svoje zariadenia stále nabité.

Tieto batérie sú navyše šetrné k životnému prostrediu a ponúkajú tak zelenšiu a ekologickejšiu alternatívu ku klasickým motorom. Elektromobily sa tešia rastúcej popularite aj na základe tejto myšlienky.

Šoférovanie bez starostí
Niektoré elektromobily posúvajú zážitok z jazdy na úplne nový level. Dokonca nemusíte ani šoférovať. No, nie tak celkom, ale vďaka senzorom, radarom a kamerám môžete väčšinu úloh prenechať vozidlu.

Môžete si tak vychutnať krásne scenérie, okolie, započúvať sa do svojej obľúbenej hudby či si perfektne užiť jazdu so svojou rodinou. Napriek vyspelej technológii však stále musíte byť pripravený kedykoľvek zasiahnuť do riadenia vozidla.

Budúcnosť je teraz a využívanie najmodernejších technológií v automobilovom priemysle posúva šoférovanie a celú jazdu do sfér zážitkov. Elektromobily tak obsahujú nielen to najmodernejšie, čo sa nám podarilo vymyslieť, ale spolu s hybridnými autami chránia naše životné prostredie aj pre naše deti a budúce generácie. A to je to najdôležitejšie.