Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort spravodlivosti a Odborový zväz ZVJS podpísali kolektívnu zmluvu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa ministra spravodlivosti G. Gála sa podpísaním kolektívnej zmluvy podarilo aspoň sčasti zlepšiť finančné zabezpečenie zboru.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) v utorok (11.12.) podpísal s predsedom Odborového zväzu Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Ivanom Cabanom kolektívnu zmluvu vyššieho stupňa. Rezort o tom informoval na sociálnej sieti.

Podľa Gála sa podpísaním kolektívnej zmluvy podarilo aspoň sčasti zlepšiť finančné zabezpečenie zboru. "Tento rok sa nám podarilo navýšiť rozpočet pre Zbor väzenskej a justičnej stráže, a to aj vďaka ministerstvu financií. Samozrejme, vždy to môže byť aj viac, aby boli platy príslušníkov ZVJS aspoň na úrovni príslušníkov Policajného zboru," priblížil.

Caban poďakoval členom vyjednávacích tímov za konštruktívne a pragmatické rokovanie. "Kolektívna zmluva umožní príslušníkom zboru zlepšiť sociálne a pracovné benefity dojednané v tejto zmluve," uviedol.

Podpísanie kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa má podľa rezortu spravodlivosti prispieť k stabilizácii ZVJS a vytvoriť tak možnosti aj pre prijímanie nových príslušníkov.

"Všetka česť a vďaka patrí všetkým príslušníkom ZVJS a zamestnancom, ktorí v týchto sťažených podmienkach vykonávajú svoju službu a prácu maximálne zodpovedne," uzavrel Gál.