Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ministerstvo opäť vyhlásilo tender na nákup postelí pre nemocnice

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Z jednotlivých kategórií by mali vzísť dvaja víťazní uchádzači, s ktorými sa má uzavrieť rámcová dohoda.


Bratislava 22. júla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR opäť vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup postelí, pôjde o rámcový kontrakt. Prvý nedávny pokus o tender bol podľa MZ neefektívny, do jednotlivých kategórií sa prihlásilo málo uchádzačov.

Rezort chce postele, rovnako ako CT prístroje, nakúpiť centrálne. "Hodnota zákazky, ktorá je rozdelená na časti, je v sume viac ako 28 miliónov eur bez DPH," píše sa vo vestníku verejného obstarávania. Na ministerstve zadefinovali deväť kategórií lôžok podľa technickej špecifikácie a medicínskeho využitia. Každá nemocnica si tak bude môcť vybrať to, čo potrebuje. V sume zákazky je započítaná i doplnková výbava postelí, záručný servis či nákup nočných stolíkov. Využije sa elektronická aukcia, rozhodujúca bude cena.

Z jednotlivých kategórií by mali vzísť dvaja víťazní uchádzači, s ktorými sa má uzavrieť rámcová dohoda. Ešte pred dodaním postelí podľa požiadavky konkrétnej nemocnice by mali títo dvaja dodávatelia v elektronickej aukcii opäť súťažiť. S víťazom by napokon zdravotnícke zariadenie uzavrelo kontrakt.