Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Matovič: Boli by sme radi, keby situácia neodradila ľudí od protestov

Na archívnej snímke Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian

Veronika Remišová zároveň doplnila, že hnutie OĽaNO chce naďalej vyšetriť vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

Bratislava 15. marca (TASR) – Hnutie OĽaNO by bolo rado, keby súčasná politická situácia neodradila ľudí od ďalších zhromaždení, ktoré sa uskutočnia naprieč celým Slovenskom i v zahraničí už tento piatok (16.3.). Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič verí, že táto situácia ľudí nezlomí a prídu do ulíc v ešte hojnejšom počte. Uviedol to počas štvrtkového brífingu v Bratislave.

"Nebyť ľudí na námestiach, Robert Fico (Smer-SD) by zo svojej funkcie nikdy neodišiel. Oplatí sa bojovať. To, že podal demisiu, je zásluhou ľudí z ulice," povedal poslanec NR SR Gábor Grendel (OĽaNO). Matovič poznamenal, že Fico, Andrej Danko a Béla Bugár "ponížili a oklamali človeka, ktorý túži po čistej politike." Podľa neho je to na ľuďoch, či povedia jasné nie. "Boli by sme radi, keby to ľudí neodradilo od protestov. My ako opozícia máme obmedzené možnosti. Jediní, ktorých sa títo ľudia boja, sú pokojne demonštrujúci ľudia na uliciach," uviedol Matovič. Podľa neho nemôže byť slušná časť Slovenska ticho.

Líder hnutia OĽaNO sa dotkol aj bývalého predsedu vlády Fica a jeho nového nástupcu Petra Pellegriniho (Smer-SD). "Fico s Kaliňákom si dosadia bábky, ktoré budú ovládať," poznamenal Matovič. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu OĽaNO Veroniky Remišovej Fico priznal, že Slovensko je v kríze. "Namiesto toho, aby hľadal riešenia, obviňoval opozíciu alebo novinárov. V podstate je jedno, či bude premiérom Fico alebo niekto iný z jeho strany," povedala. Poslanec NR SR Ján Budaj (OĽaNO) si myslí, že Pellegrini bude len "bábkou, ktorá bude plniť úlohy Fica".

Remišová zároveň doplnila, že hnutie OĽaNO chce naďalej vyšetriť vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka. "Na to však potrebujeme vymeniť policajného prezidenta Tibora Gašpara," poznamenala.

Podľa Matoviča Béla Bugár (Most-Híd) svojim rozhodnutím zradil množstvo ľudí. "Situáciu vyriešil vo svoj prospech a v obrovský neprospech svojich voličov, ale aj celého Slovenska," uzavrel Matovič.