Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Martin Fedor vstupuje do Siete

Predseda Osobitného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva Martin Fedor Foto: TASR/Michal Svítok

Predseda strany Procházka považuje Fedora za mladého, dynamického človeka s jasnou predstavou o tom, ako by mal fungovať systém obrany a ochrany štátu a jeho občanov.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Martin Fedor, ktorý nedávno (19. 11.) odišiel z SDKÚ-DS, vstupuje do strany Sieť. Oznámil to dnes v parlamente spolu so šéfom Siete Radoslavom Procházkom.

"Rozhodol som sa spojiť so stranou Sieť. Je to jediná stredopravá strana, ktorá sa neusiluje len prežiť, ale usiluje sa aj premeniť verejný priestor tak, aby lepšie slúžil ľuďom," vysvetlil dnes vstup do Siete Fedor s tým, že politiku sa usiluje vnímať ako službu ľuďom. Dodal, že ak chceme v roku 2016 zmenu, treba vytvoriť alternatívu.

Na otázku, čo si myslí o nahrávke Procházku s Igorom Matovičom, na ktorej Procházka hovoril o financovaní svojej prezidentskej kampane, Fedor povedal, že verí Procházkovi. "Ak si mám v tomto spore vybrať niekoho, komu by som mal uveriť, vybral by som si Rada Procházku. Verím Radovi," povedal Fedor.

Predseda strany Procházka považuje Fedora za mladého, dynamického človeka s jasnou predstavou o tom, ako by mal fungovať systém obrany a ochrany štátu a jeho občanov. "Martin ešte nie je členom Siete, nepodal si ešte prihlášku, ale vstupuje do Siete," povedal Procházka. O tom, či bude Fedor členom vedenia, rozhodne stranícky snem. Sieť ho plánuje na 1. septembra 2015.

Pre odchod z SDKÚ-DS sa Fedor rozhodol preto, že strana už nie je tá, do ktorej kedysi vstupoval. "Do tejto strany som vstupoval, lebo bola nádejou pre Slovensko, ako aj zárukou modernizačnej a zodpovednej politiky. Dnes to nepovažujem za tú istú stranu," uviedol pred časom.