Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Lučanský nariadil kontrolu pre nezrovnalosti v informáciách od NAKA

Na snímke prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský. Foto: TASR/AP

Polícia zistila, že došlo k nezrovnalostiam medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA ešte v utorok, a skutočnosťou.

Bratislava 18. novembra (TASR) – Prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský nariadil kontrolu v súvislosti s prípadom anonymného trestného oznámenia na organizátorov protestov Za slušné Slovensko po tom, čo zistil nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru (NAKA) a skutočnosťou. V nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

"Chcela by som povedať, že tak, ako avizoval prezident počas utorkovej (13. 11.) tlačovej besedy, keď pracoval s okresanými informáciami, keďže nie je orgán činný v trestnom konaní, nemal detailné veci, ale avizoval, že si dá pripraviť podrobnejšiu analýzu," uviedla hovorkyňa s tým že na základe analýzy, ktorú si prezident preštudoval, polícia zistila, že došlo k nezrovnalostiam medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA ešte v utorok, a skutočnosťou.

"Medzi nimi sú tie, že nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí trestného oznámenia, taktiež nesedeli časové údaje a rôzne iné pochybenia. Na základe týchto nezrovnalostí prezident Milan Lučanský nariadil kontrolu a až po záveroch kontroly prijme opatrenia," uzavrela Dobiášová.