Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Medzi zranenými v Londýne by nemali byť žiadni Slováci

Záchranári prevážajú zranenú osobu neďaleko britského parlamentu 22. marca 2017 v Londýne. Foto: TASR/AP

Slovenské ministerstvo zatiaľ nemá informácie o žiadnych zranených Slovákoch z incidentu v Londýne.

Bratislava 22. marca (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR nemá v súčasnosti informácie, že by v súvislosti s dnešnými násilnými incidentmi v centre Londýna boli medzi zranenými slovenskí občania. TASR o tom informoval riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček.

"Sme v kontakte so slovenským zastupiteľským úradom v Londýne, neustále monitorujúcim aktuálne dianie v britskej metropole," uviedol Skoček.

V londýnskej štvrti Westminster sa dnes odohrala séria minimálne dvoch zrejme prepojených násilných incidentov, pri ktorých utrpelo zranenia niekoľko ľudí vrátane policajta a údajného útočníka. Polícia celú situáciu až do zistenia ďalších faktov posudzuje ako teroristický čin. Stanica BBC zverejnila správu o najmenej jednej mŕtvej osobe.

V blízkosti budovy britského parlamentu polícia postrelila muža, ktorý predtým napadol nožom policajta. Auto približne v tom istom čase zrazilo na Westminsterskom moste piatich chodcov. Pravdepodobne iné auto vrazilo do oplotenia objektu parlamentu.

Londýnska polícia vyhlásila, že dnešnú streľbu a napadnutie nožom pred budovou britského parlamentu bude "až do zistenia ďalších skutočností posudzovať ako teroristický čin".