Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

L. Parízek chce v rámci predsedníctva vo V4 spolupracovať s Beneluxom

Lukáš Parízek, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Potvrdil tiež pretrvávajúci záujem slovenskej strany o uskutočnenie oficiálnej návštevy belgického kráľa Filipa na Slovensku.

Bratislava 26. júla (TASR) – Slovensko má počas nadchádzajúceho predsedníctva vo Vyšehradskej skupine (V4) záujem o nastavenie dialógu o aktuálnych európskych témach. Okrem ekonomickej dimenzie má záujem rozvíjať spoluprácu v multilaterálnej sfére vo formáte V4 + Benelux. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Štátny tajomník MZVaEZ Lukáš Parízek prijal vo štvrtok na pôde rezortu diplomacie veľvyslanca Belgického kráľovstva v SR so sídlom vo Viedni Willema Van der Voordeho v súvislosti s blížiacim sa ukončením jeho misie. Veľvyslancovi poďakoval za jeho prínos k rozvoju vzťahov medzi Slovenskou republikou a Belgickom a zároveň ocenil spoluprácu medzi oboma krajinami na bilaterálnej úrovni. Partneri osobitne vyzdvihli stabilnú úroveň spolupráce v ekonomickej oblasti a rast investícii Belgicka na Slovensku prevažne v automobilovom priemysle.

„Okrem bilaterálnej úrovne má Slovensko záujem, ako predsedajúca krajina V4, zorganizovať i stretnutie zoskupení V4 a Beneluxu, cieľom ktorého by malo byť prehĺbenie medziregionálnej spolupráce i strategického dialógu k aktuálnym európskym témam,
“ uviedol Parízek.

Na záver potvrdil pretrvávajúci záujem slovenskej strany o uskutočnenie oficiálnej návštevy belgického kráľa Filipa na Slovensku.