Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kaliňák: Chceme, aby opozícia mala silné kontrolné funkcie

Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák hovorí s novinármi vo volebnej centrále strany . Foto: TASR - Martin Baumann

V centrále Smeru-SD vládne medzi novinármi pokoj a pohoda. Pokojne sa tvária aj politici, ktorí medzi nich občas zavítajú.

Bratislava 11. marca (TASR) - Najsilnejšia politická strana Smer-SD, ktorá má po sčítaní hlasov v polovici volebných okrskov pohodlnú väčšinu v parlamente, chce, aby opozícia mala silné kontrolné funkcie. Pre TASR to povedal podpredseda strany Robert Kaliňák s tým, že bez ohľadu na výsledok Smeru sa budú sociálni demokrati usilovať o zorganizovanie okrúhleho stola pre parlamentné strany.

"Myslím si, že je to nevyhnutnosť. Chceme, aby opozícia mala silné kontrolné funkcie a vláda bola pevná v tom, čo bude robiť," vysvetlil. Na otázku, či sa Smer-SD bojí vládnuť sám, odvetil, že oni strach nikdy nemali. "Povedali sme, že tá ponuka bude platiť," podčiarkol.

Vývoj výsledkov hodnotí Kaliňák pozitívne. "Tendencia je dobrá. Je správne, že sme hovorili, že treba počkať na reálne výsledky, lebo sa asi budú celkom slušne líšiť od toho, čo ukázali exit polly," uviedol. Kaliňák tvrdí, že za súčasných okolností by strata väčšiny pre Smer-SD šokom nebola. "To naozaj neriešim. Naše výsledky sa ešte musia riediť a budú teda klesať," dodal.

V centrále Smeru-SD vládne medzi novinármi pokoj a pohoda. Pokojne sa tvária aj politici, ktorí medzi nich občas zavítajú. Hovorca strany Erik Tomáš dokonca sľúbil, že žurnalistov pozvú na prvé poschodie medzi politikov, ktorým robí spoločnosť živá hudba.