Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

J. Božik zakladá občianske združenie Spolu sme Slovensko

J. Božik Foto: TASR/Jana Vodnáková

Vznik združenia podľa Božika iniciovali požiadavky ľudí volajúcich po občianskej politike, ktorá je jeho prioritou.

Bratislava 17. júla (TASR) - Primátor Partizánskeho a kritik svojho straníckeho šéfa Vladimíra Mečiara (ĽS-HZDS) Jozef Božik chce lepšiu občiansku spoločnosť a spoluprácu ľudí v regiónoch. Pokúsi sa to dosiahnuť pomocou občianskeho združenie Spolu sme Slovensko, ktoré zakladá.

Pre tento krok sa rozhodol pri príležitosti 20. výročia podpísania Deklarácie o zvrchovanosti SR. Tá podľa jeho slov ľudí skôr rozdelila a je na čase ich spojiť. "Slovensko potrebuje spojiť, formovať pozitívnejšiu občiansku spoločnosť aj sociálnu spravodlivosť," povedal dnes pre TASR. Božik plánuje začať vo svojom regióne a v blízkom okolí. "A čo bude ďalej, sa uvidí," povedal.

Občianske združenie má sídlo v Partizánskom, zaoberať sa má trenčianskym regiónom a okolím. Angažovať sa v ňou budú okrem Božika aj starostovia obcí z trenčianskeho regiónu a blízkeho okolia. Božik nevylučuje, že ak bude záujem, môže sa z neho stať celorepubliková organizácia. Dodal, že vznik združenia iniciovali aj požiadavky ľudí volajúcich po občianskej politike, ktorá je jeho prioritou.