Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Intenzívny dážď potrápi časť Slovenska

Na snímke žena s dáždnikom počas výdatného dažďa v Trebišove 16. mája 2018. Na krajnom východe Slovenska očakávajú meteorológovia 25 až 35 milimetrov zrážok. Foto: TASR - Roman Hanc

Meteorológovia upozorňujú, že predpokladaný úhrn zrážok 55-80 mm je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerný.

Bratislava 16. mája (TASR/Teraz.sk) - Na krajnom východe a severovýchode SR môže do štvrtkového (17.5.) rána spadnúť až 80 milimetrov (mm) zrážok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okresy Prešovského a Košického kraja zvýšil výstrahu pred intenzívnym dažďom na druhý stupeň.

Meteorológovia upozorňujú, že predpokladaný úhrn zrážok 55-80 mm je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerný. "Pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," varuje SHMÚ na svojej stránke.

Pre rovnakú oblasť i povodie Hornádu v okrese Košice okolie vydal SHMÚ i hydrologickú výstrahu prvého stupňa s upozornením na povodne z trvalého dažďa.

Pre západnú časť Košického a Prešovského kraja platí výstraha pred intenzívnymi zrážkami prvého stupňa. V okresoch Poprad, Kežmarok, Levoča, Gelnica, Spišská Nová Ves, Košice, Prešov a Trebišov meteorológovia očakávajú, že v priebehu dneška a noci spadne 35 až 55 mm zrážok.

Výstrahu pred dažďom vydalo SHMÚ.
Foto: SHMÚ