Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

I. Korčok poslal sústrastný telegram egyptskému ministrovi

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Ivan Korčok Foto: TASR/Martin Baumann

Štátny tajomník vyjadril úprimnú sústrasť všetkým rodinám obetí a zaželal skoré uzdravenie zraneným.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Ivan Korčok zaslal v piatok v súvislosti s teroristickým útokom na šiitskú mešitu na severe Sinajského polostrova sústrastný telegram ministrovi zahraničných vecí Egyptskej arabskej republiky Sámihovi Šukrímu. TASR o tom informoval tlačový odbor MZVaEZ SR.

"Bol som šokovaný a hlboko dotknutý správou o hroznom teroristickom útoku na mešitu ar-Rawda v meste Bir al-Abd na severnom Sinaji s veľkým počtom obetí a zranených," napísal Korčok. Incident označil za zbabelý útok na nevinných, pokojne sa modliacich ľudí. Tým sa podľa neho potvrdilo, že páchatelia nemajú žiadny rešpekt k ľudskému životu.

Štátny tajomník vyjadril úprimnú sústrasť všetkým rodinám obetí a zaželal skoré uzdravenie zraneným. Partnera, egyptského ministra zahraničných vecí, zároveň ubezpečil o solidarite a podpore Slovenska v boji proti terorizmu.

Piatkový útok na šiitskú mešitu na severe egyptského polostrova Sinaj si vyžiadal najmenej 235 mŕtvych a desiatky zranených. Útok sa odohral v meste Bir al-Abd vzdialenom približne 40 kilometrov od Aríšu, ktorý je metropolou provincie Severný Sinaj. Podľa spravodajskej stanice BBC išlo o najkrvavejší útok svojho druhu od roku 2013, keď sa v Egypte začali zintenzívňovať aktivity islamistov.





hl dod ed