Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

ŠÉF VOLEBNÉHO ŠTÁBU SDKÚ: Budeme pozitívnym prekvapením volieb

Peter Húska v TABLET.TV Foto: TABLET.TV

Pracoval ako novinár, neskôr na tlačovom oddelení ministerstva práce. Dnes, ako líder volebného štábu SDKÚ-DS, Peter Húska v TABLET.TV vysvetľuje, prečo má podľa neho strana Pavla Freša perspektívu.

Bratislava 26. novembra (Teraz.sk) – Aj keď SDKÚ-DS prešla ťažkým obdobím a prišla o väčšinu poslancov, stále má tri tisícky členov, proeurópsku a proreformnú značku a jej preferencie už niekoľko mesiacov postupne stúpajú. V diskusii na TABLET.TV to povedal vedúci volebného štábu SDKÚ-DS Peter Húska.

„Som presvedčený, že sa pohybujeme v pásme od tri do sedem percent. A preferencie za posledné tri – štyri mesiace vykazujú rastúcu krivku. Verím, že SDKÚ-DS bude pozitívnym prekvapením volieb,“ konštatoval Húska. Dodal, že mnohí voliči už podľa neho „prekukli“ politické subjekty, ktoré sú len stranami protestu a nemajú politický koncept.



SDKÚ-DS podľa neho ostáva proeurópskou, proreformnou a ekonomicky orientovanou stranou, ktorá chce podporovať najmä strednú vrstvu. Odchod viacerých známych osobností chce vyvážiť novými tvárami, ktoré promuje aj v predvolebnej kampani.

„Posledný rok bol naozaj ťažký, ja som v posledných týždňoch už aj prestal sledovať túto časť nie veľmi povzbudivej etapy SDKÚ. Podstatné je, že tí, ktorí sa rozhodli, odišli, a ktorí ostali, ostali,“ povedal. Otvorenú ponechal otázku budúcnosti Ľudovíta Kaníka v SDKÚ-DS.

Kaník už dlhšie politiku strany kritizuje a Húska pripomenul, že v minulosti avizoval rozhodnutie nekandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách za SDKÚ-DS.

„V nedeľu (29.11.) budeme mať Ústrednú radu, tam sa bude schvaľovať kandidátka podľa kľúča, ktorý navrhlo prezídium. Neviem povedať, v akej pozícii sa bude objavovať Ľudo Kaník. Ale zaznamenal som, že pred časom oznámil, že kandidovať za SDKÚ-DS nebude, skôr chcel spájať rôzne stredopravé strany,“ povedal Húska.